dissabte, 28 d’octubre del 2006

Que vénen els mossos!!!

A partir de l'u de novembre s'activarà la motricitat dels Mossos d'Esquadra a Rubí. Suposo que és casualitat que el responsable de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal s'anomeni Francesc Camprubí.

Un article que signa M. Miró al Rubí Noticies d'aquesta setmana es titula "Cooperación asegurada entre las dos policías"(1). En aquest article se'ns explica que existeix un conveni de cooperació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. El que passa és que hi haurà tres cossos de policia a Rubí: Local, Nacional (d'Espanya) i Nacional (de Catalunya)(2).

Això m'ha recordat que, en una xerrada a la que vaig assistir a la UAB sobre delictes informàtics en la que un dels ponents era un mosso d'esquadra amb títol d'enginyer en informàtica(3), el mosso(4) va comentar que un dels problemes que existien és la dificultat entre els intercanvis d'informació entre els diferents cossos de policia(5): Policía Nacional, Mossos d'Esquadra, Guardia Civil, Interpol i, de fet, tots els diferents cossos de policia de tot el món, ja que molts dels delictes informàtics acostumen a ser delictes distribuïts.

I em vaig quedar amb les ganes de preguntar-li: si un dels problemes és que hi ha massa tipus de policia, ¿no seria millor tenir-ne només una i, per tant, estàvem més segurs abans de l'aparició dels mossos (és a dir, vosaltres)?

---
(1) Rubí Notícies és bilingüe. En el tema concret del desplegament dels mossos el curt resum a la portada és en català. Els articles (pàgines 3 i 4 i editorial) que són bastant més llargs apareixen en castellà. No entenc el criteri que segueixen.
(2) Suposo que el nom de "Policia Nacional" deu ser una marca registrada i la Generalitat va arribar tard. I van pensar "¡Mierda, ya está pillao!".
(3) Per guanyar un bon sou, els informàtics com capaços de rebaixar-nos molt. Però molt molt molt.
(4) Que, d'altra banda, segons algunes noies no era tan atractiu com els hi hagués agradat. I, a més i sobretot, no duia l'uniforme sinó que anava vestit de carrer.
(5) Aquí hi podria escriure alguna referència sexual però seria inútil. D'acord, doncs fem-ho. Suposo que no es referia a informació genètica en estat natural.

divendres, 27 d’octubre del 2006

Fira de Sant Galderic

El dissabte passat es va celebrar a Rubí la fira de Sant Galderic i, com informen els setmanaris locals Diari de Rubí i Rubí Notícies, va ser tot un èxit. De fet, a l'hora en que hi vam passar la meva parella i jo (cap a les vuit del vespre) la fira estava a rebentar. Però això no va impedir que hi compréssim un fuet i un formatge (per cert, molt bons tots dos).

Un parell d'anècdotes, que no apareixen als setmanaris, mereixen ser comentades. Resulta que un parell de dones de certa edat(1) es van dirigir a membres de l'organització per dir-los que "si esto es una botifarrada popular debería ser gratis". Clar, i qui ho paga, senyora?.

I sembla ser que aquest mateix parell es va dirigir a no sé qui perquè "queremos una botella de vino de estas que regaláis". La resposta que van rebre va ser de l'estil "si quiere una botella, vale 13 euros".

De gent amb morro n'hi ha a tot arreu.

Per acabar proposo algunes coses per tal de millorar la fira:
  1. Demanar un lloc més ampli per a dur-la a terme. Tot i que el lloc utilitzat enguany és el més adient per a donar la sensació de que es fa en un poble i no una ciutat, el carrer Xercavins en concret és massa estret. Això va fer que, havent-hi la quantitat de gent per centímetre quadrat que hi havia, nosaltres no hi passéssim.
  2. Que la fira duri els dos dies del cap de setmana. Molta gent podrà passejar-hi i participar també en diumenge.



-------
(1) En aquest cas vol dir grans, no d'edat de veritat.

dissabte, 14 d’octubre del 2006

Les festes del centre

Llegeixo tant al Diari de Rubí com al Rubí Notícies que el cap de setmana passat es van celebrar les festes del Centre de Rubí. D'entrada m'agradaria saber com pot ser que visqui tan a prop del local de l'Associació de Veïns i no m'hagi assabentat que es feia una festa al meu barri. És més, ja fa 4 anys que visc aquí i des que vaig néixer que hi vivien els meus avis i encara no sabia que el centre tingués una festa pròpia.

D'altra banda, només se'n destaquen tres activitats. La primera, sardanes a càrrec de la Jovenívola de Sabadell. La segona, la representació de l'obra El ferrer de tall de Serafí Pitarra (que vaig veure fa molts anys i em va agradar). I la tercera, l'activitat estrella... aquella que ningú s'hauria d'haver perdut... ta-ta-tatxaaaaaán... l'exhibició de balls country.

En resum, hi ha coses que es millor no saber.

divendres, 13 d’octubre del 2006

Vivenda indigna

El cap de setmana passat es va dur a terme a Rubí la segona fira d'especuladors (o immobiliària) Rubí Habitatge. Com que un dels organitzadors era el setmanari Rubí Notícies, en l'edició d'avui diuen que "el resultat global de la fira ha estat satisfactori". Què han de dir, no? Per la mateixa raó, al Diari de Rubí d'aquesta setmana no en diuen ni una paraula.

Curiosament, al mateix Rubí Notícies es publica una carta que signen Marta Ribas i Martín Pretel (polítics) on expliquen que davant mateix de la fira un grup de joves van muntar un pis de mentida per a fer una paròdia. I amb una pancarta amb el lema: "No vas a tener una casa en tu puta vida". Doncs es veu que la Policia Nacional els va desallotjar perquè havíen rebut una trucada dient que hi havia disturbis.

Els signants de la carta es pregunten "¿quién dio la orden a la Policía Nacional de intervenir en un acto pacífico?" Jo només copio del Rubí Notícies les entitats i empreses presents i que es podrien haver sentit molèsties: Rubí Notícies, Ajuntament de Rubí, MC Immobiliària, Credit Services, Rubí Habitatge, Promtretze, Finques Guardiet, Finques Vallhonrat, Gremi de la Construcció del Vallès, Grupassa, Gestión Directa i Expofinques. Suposo que va ser algun (o varis) d'aquests. Qui sinó es podia sentir molest?