diumenge, 21 de gener del 2007

De Vilafranca a Rubí

Hi havia una vegada un Celler Cooperatiu. Aquest Celler Cooperatiu es trobava a Vilafranca del Penedès i el seu director gerent era de Rubí. Es deia Xavier Reinaldos que, a més, era el candidat a l'alcaldia de Rubí per Convergència i Unió.

El 12 de gener de l'any 2002, mitjans d'informació com per exemple La Vanguardia explicaven que el Celler Cooperatiu de Vilafranca del Penedès va fer un gran esforç inversor per a renovar-se. Segons Reinaldos, sinó s'hagués fet front a la transformació "hauria mort lentament o potser d'un infart".

I tot semblava anar bé, tothom era feliç, fins que els socis proveïdors de raïm de la cooperativa no havien cobrat la paga de la verema del 2005, sent ja maig de 2006. Per què? Perquè el Celler no tenia crèdit a les entitats bancàries o, dit d'altra manera, un bon forat econòmic.

Què havia passat? Una auditoria realitzada per una empresa externa va treure a la llum que no s'havien dipositat al registre mercantil els comptes de l'any 2002, 2003 i 2004. Això va comportar d'una banda l'acomiadament de Xavier Reinaldos. D'altra banda, el Celler Cooperatiu va haver d'acceptar ser absorvit per Covides.

Una de les conseqüències de tot això és que els 200 socis del Celler han perdut la inversió dels últims 9 anys i que només han cobrat una part de la collita del 2005, segons publicava La Fura el juny de 2006.

El 12 de gener de 2007, apareixia al setmanari El 3 de vuit que el Celler Cooperatiu de Vilafranca (que d'aquí a uns mesos formarà part de Covides de forma efectiva) ha presentat una querella contra Xavier Reinaldos per la seva gestió comptable "per falsedat en document mercantil i diversos delictes patrimonials i societaris". Segons el Celler Coopertiu "Xavier Reinaldos va presentar informes a l'assemblea de socis en els que argumentava que l'entitat tenia beneficis, quan en realitat hi havia pèrdues" pels anys 2003 i 2004. Xavier Reinaldos havia presentat anteriorment una demanada per acomiadament improcedent.

Ara ja sabem una cosa més sobre un important treballador de l'Ajuntament de Rubí que es torna a presentar a les eleccions municipals vinents com a cap de llista de CiU.

divendres, 12 de gener del 2007

Una ciutat en transformació

Avui m'ha arribat a casa un llibret de part de l'Ajuntament de Rubí titulat "Rubí, una ciutat en transformació". No cal mirar-se'l massa per adonar-se que és propaganda pre-electoral de l'equip de govern (PSC, CiU i ERC, com ens recorda l'alcaldessa Carme García al preàmbul estil programa de festa major). En aquest llibret se'ns explica, doncs, tot allò que ells han fet o estant fent que es faci per a nosaltres, com a grans polítics que són. Està escrit en català i castellà, avançant-se al que poguessin dir PP, UPR(1) i Ciutadans si hagués estat només en català (i la gran quantitat de gent que no es pren seriosament el català). Però no hi ha cap referència en llengua Ent com possiblement hagués fet ICV. No dic res d'ACR perquè no sé a què es dediquen, i amb això ja he dit molt(2).

Parlem-ne una mica, de tot plegat

Diu, per exemple, a les pàgines 20-21 que "avancem cap a un transport públic millor", però continuem sense tenir cap mitjà per anar a Sabadell o Sant Quirze sense fer transbord a Sant Cugat (de manera que es tardi 10 minuts per un desplaçament que ara és de mitja hora) o d'anar directament a Molins de Rei (que ara s'ha de fer transbord a Martorell o, si tens collons, a Castellbisbal(3), en aquest cas amb RENFE). És fàcil: només s'ha de posar un autobús de Molins de Rei a Caldes de Montbui que segueixi el recorregut de la carretera coneguda com C-1413 i que passa per Molins de Rei, Rubí, Sant Quirze i Sabadell, entre d'altres poblacions.

També se'ns parla de la urbanització de les vies dels FGC i se'ns mostra un detall de la pèrgola. Per si no ho sabeu una pèrgola (segons el gràfic) és una mena de coberta de fusta entrellaçada com la que ja tenim a l'Avinguda de Barcelona. Té quatre propietats físiques interessants:
  1. Si fa molt de Sol, tens tanta calor si hi estàs a sota com si estàs directament sota el sol.
  2. Si plou, et mulles tant si hi estàs a sota com si no hi estàs.
  3. Si hi estàs caminant per sota un dia de sol en comptes de molestar-te contínuament et molesta intermitentment.
  4. Al cap d'uns anys la pluja l'haurà fet malbé perquè és de fusta.

Pàgina 29. A la zona de l'antic camp de la UE Rubí s'hi vol fer un "complex comercial, lúdic i de serveis". El que no diu és si l'aparcament soterrat que tindrà serà obert les 24 hores del dia, 365 (o 366) dies a l'any o no i si tindrà vigilància o no. Ni si serà gratuït o no. Ho dic perquè actualment hi ha un aparcament d'unes 200 places (com diuen a la pàgina 18).

Tampoc es diu que se'n farà dels arbres que es tal·laràn al Parc de la Pau i la Natura per a construir-hi la Piscina Muncipal.

Un cosa què està bé és que el Museu de Rubí s'estableixi al l'antic Celler Cooperatiu, però de Cellers Cooperatius ja en parlaré en un altre moment.

Diu que han millorat l'Avinguda de Barcelona, però no diu que han trigat 9 mesos. Ni tampoc que les rajoles corresponents a les plataformes de les escombraries ja estan trencades passats només tres mesos de la inauguració.

A la pàgina 53 aprofiten per posar una fotografia dels Prínceps d'Astúries (que van visitar la ciutat l'any passat casualment després d'haver-se asfaltat els carrers per on havien de passar, a l'estil Bienvenido Mister Marshall) amb l'alcaldessa visitant una exposició.

I tot això, a pocs mesos de les eleccions municipals. A l'estil d'ICV quan van inaugurar la inútil rambla de l'Avinguda de l'Estatut just abans de les darreres eleccions. Que van perdre.


--------
(1) Recordem que són una escissió del PP que es dedica a portar la contrària perquè sí, a ser possible d'acord amb l'Associació de Veïns Ca n'Oriol.
(2) Ah, sí! Són els que volen posar un tramvia a Rubí. També podrien començar un metro aprofitant l'esvoranc del carrer Monturiol.
(3) Els que hàgiu estat a l'estació de Castellbisbal de nit entendreu el que vull dir.