dijous, 29 de març del 2007

Asfalt

El carrer del Vapor (on hi dóna la porta del darrera de l'Excel·lentíssim Ajuntament de Rubí) es va asfaltar de nou l'estiu passat. Ara no recordo exactament si va ser abans o després de la Festa Major, però va ser pels voltants.

Avui, passats uns 9 mesos (casualment el temps que es va tardar a obrir el carrer Major l'any passat) han tornat a aixecar l'asfalt per tornar a asfaltar.

Cal? Pensen asfaltar-lo cada 9 mesos a partir d'ara?

El que s'hauria de fer en aquest carrer és no deixar-hi aparcar en cap lloc. Si ens hi fixem bé, al tram que va del carrer de Terrassa fins a la cantonada amb el Passeig de Pau Claris / carrer del Doctor Robert no s'hi pot aparcar i hi ha voreres amples. Al tram que va des d'aquesta última cruïlla fins al carrer de Prat de la Riba / carrer de Rafael de Casanova hi ha dues places reservades per l'Ajuntament, dues tristes places de zona blava i voreres estretes. A la continuació, que és la pujada del carrer de Sant Gaietà no s'hi pot aparcar.

Quan hi ha cotxes aparcats en les places reservades per l'Ajuntament o de zona blava, les furgonetes i camions (i sovint també turismes) han de pujar sobre la vorera de la dreta, ja de per si estreta, dificultant tant la conducció com el passeig dels vianants. Molts retrovisors s'han trencat per culpa d'això, us en puc donar fe.

Però és millor asfaltar dos cops (i cobrar de dues places de zona blava) que millorar la qualitat d'aquest tram.

Rubí, una ciutat en transformació. Una transformació innovadora que, en comptes de portar-nos d'A a B, ens porta d'A a A. Rubí is different.

dissabte, 10 de març del 2007

L'Institut com a esport

Pel que fa a les notícies esportives, Rubí Notícies sembla més imparcial (més periodístic, potser) que Diari de Rubí. Més que res pel hooliganisme dels autors de les informacions d'aquesta última publicació.

M'he fixat, però, en els diferents esports dels que parla Rubí Notícies a les pàgines que hi dedica en el número d'aquesta setmana, publicat ahir mateix. Sobre el titular (o sobre la foto corresponent a cada article) hi apareix el nom de l'esport al qual fa referència. Així doncs, trobem Bàsquet, Fútbol, Escacs, Fútbol Sala, Taekwondo, Futbol, Waterpolo, Atletismo, Voleibol i (ta-ta-ta-txan) Instituts.

Quan he llegit això he recordat l'època en que era alumne del Duc de Montblanc(1) i, la veritat, en cap moment em va sembla que l'experiència en sí es pogués anomenar esport. Se la pot anomenar de moltes maneres, però esport no seria la primera que em vindria al cap.

La notícia, però, explica que el grup de Hip-hop de l'IES L'Estatut "va quedar en segona posició a la trobada que es va celebrar a Matadepera", fa tot just una setmana. El problema està en la següent pregunta: és el hip-hop un esport?

Si al Rubí Notícies creguessin que sí, en comptes d'haver escrit "Instituts" haurien d'haver escrit "Hip-hop" a la capçalera. En canvi, si al Rubí Notícies creguessin que no, no haurien d'haver publicat l'article a la secció d'esports. Però no han fet cap de les dues coses.

Són detalls petits, insignificants per a la majoria de la gent, però que a mi em treuen de polleguera. Tant difícil és mantenir una coherència?

-----
(1) IB Duc de Montblac (sí, sí Montblac, no m'he deixat cap lletra) segons un paper que, em sembla recordar, s'havia de firmar per fer la selectivitat. Quan vaig fer-li notar al tutor i professor de filosofia Juli Climent (algun dia recuperaré grans frase seves) em va respondre: "Sí. Es usted alumno del ilustre IB Duc de Montblac".

divendres, 9 de març del 2007

Via Verda Rubí - Sabadell (o Sabadell - Rubí, com vulgueu)

Des de la pàgina web de La Via Verda del Vallès es promou la creació de la primera via verda de Barcelona, que aniria des del bosc de Ca n'Oriol de Rubí fins a Sant Quirze/Sabadell. El recorregut estaria connectat amb les estacions de tren de Sant Joan i Bellaterra i Sant Quirze segons el següent mapa:

Aquest estiu passat MarieCurie, un amic nostre i jo mateix vam fer la ruta Ripoll-Olot-Girona en bicicleta per les vies verdes de la Ruta del Carbó. Realment va ser una experiència inoblidable. I seria molt interessant poder fer un recorregut per una zona verda i tranquil·la per la meva pròpia comarca. I anar a treballar, a Sabadell, en bicicleta.

Aquí us deixo un vídeo (que us podeu descarregar de la pàgina web de La Via Verda del Vallès) sobre les vies verdes de Girona.


De moment aquest diumenge s'inaugura un tram, a Cerdanyola. A veure si els altres quatre municipis (Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze i Sabadell) fan la part que els toca d'una vegada (potser per les eleccions d'aquí a 4 anys, clar) i un dia podem recórrer una part de la nostra comarca.

RECTIFICACIÓ: S'inaugura el diumenge 18/03/2007.

dilluns, 5 de març del 2007

Diari de Rubí

Pràcticament el 50% de Diari de Rubí és mentida. En concret la part Diari, ja que es tracta d'un setmanari; però això ja ho he comentat massa vegades en aquest blog.

Aquesta publicació, pionera a Rubí en quant a publicacions gratuïtes d'informació periodística, té varis defectes. Potser algú podria considerar que un d'ells és l'enorme quantitat de publicitat, però si no fos així no podria ser gratuït.

El defecte més important que li trobo al Diari de Rubí és, com al Rubí Notícies, tot allò que serveix "per omplir". Parlo del que en podríem dir "textos extrets d'altres fonts". Els hi podem dir així, d'una banda, perquè són textos. I d'altra banda, perquè són extrets d'altres fonts. És a dir, és un copiar i enganxar sobre temes que no sé ben bé a qui li poden preocupar.

Un altre defecte són les cròniques esportives. I ho són perquè no les signen periodistes sinó els seguidors o les pròpies entitats que van participar a l'esdeveniment. Ens podem fixar, per exemple, en les cròniques de la UE Rubí. Si la UE guanya és perquè ho mereix, però si perd és culpa de l'àrbitre o de la mala sort. Sinó, no s'explica que la UE Rubí sigui l'últim classificat de Primera Catalana, clar. I similars a aquest cas, pràcticament la resta.

Però on realment crec que fan una bona feina la gent del Diari de Rubí és al seu braç digital, és a dir a guiaderubi.com. De fet, aquesta pàgina web és el braç digital de Diari de Rubí i Guia de Rubí, que és directament publicitat.

En aquesta web hi trobem la versió digital de la majoria de notícies publicades a l'edició en paper (i estaria bé que Rubí Notícies ho fes també al seu "portal"). A més, els ciutadans poden participar de dues maneres. Una és publicant-hi notícies, i l'altra és comentant i discutint al fòrum.

Tot i això, el gran problema (tant de Diari de Rubí com de Rubí Notícies) és la seva fal·lera per ser políticament correctes, sobretot amb temes polítics. Com si tinguessin por d'escriure més que el que els propis polítics (siguin del partit que siguin) vulguin que s'escrigui.

I, per cert, fa nou anys (més o menys) em feia gràcia el seu col·laborador Manolo Velasco, però ara em fa pena. No sap escriure, es creu graciós i no té puta gràcia. Clar que jo potser tampoc en tinc de gràcia.