dilluns, 28 de maig del 2007

Tots han perdut

1. Així són les coses
L'anàlisi dels resultats de les eleccions municipals a Rubí es bastant senzill. Evidentment, (gairebé) cada partit polític pot trobar les seves subtileses com els convingui per dir que ha sigut perfecte per ells.

Comparant amb els resultats del 2007 amb els del 2003 tenim que:
  • PSC-PM guanya dos regidors (10 -> 12)
  • ICV-EUIA-EPM es queda igual (4)
  • PP es queda igual (3)
  • ERC-AM es queda igual (2)
  • CiU es queda igual (2)
  • ACR-CAV es queda igual (2)
  • UPRV-FIC perd dos regidors (2 -> 0) (i, per tant, desapareix de l'ajuntament)

D'aquí extraiem que el PSC-PM pot tornar a manar aliant-se amb només un partit qualsevol dels altres. O tots els altres es poden unir formant la (impossible de recordar) coalició ICV-EUIA-EPM-PP-ERC-AM-ACR-CAV. No crec que passi, però seria divertit. I Rubí tornaria a sortir al telenotícies. Segur.

2. Tots han perdut
El títol d'aquest article és "Tots han perdut" i és que fins i tot el president de la Generalitat ha dit que "ha pres nota de l'alta abstenció", ja que s'ha donat a tota Catalunya. A Rubí, com a Sabadell (per exemple), no s'ha arribat al 50% de participació.

Centrant-nos ens els resultats de Rubí i comparant-los amb els de fa 4 anys tenim el següent:
  • PSC ha rebut 1086 vots MENYS.
  • ICV ha rebut 1056 vots MENYS.
  • PP ha rebut 803 vots MENYS.
  • ERC ha rebut 153 vots MENYS.
  • CIU ha rebut 762 vots MENYS.
  • ACR ha rebut 507 vots MENYS.
  • UPR ha rebut 1501 vots MENYS.

És a dir, tots han perdut vots.

3. Ridícul

I pel que fa a Ciutadans que volien treure 10000 vots... Bé, ni tan sols el PSC, que té 12 regidors no ha arribat als 10000 vots. De fet C's s'ha quedat amb 890 vots, que no és ni el 10% del que esperaven. Si preguntem a Antonio Armenteros qui guanyarà la lliga i diu que la guanyarà el Madrid, els culés ja poden començar a celebrar el títol.

4. Arenga final
La baixada en la participació no és culpa exclusiva dels polítics de Rubí ja que s'ha de tenir en compte que la població comencem a estar fins als nassos de tant polític també a nivell autonòmic i estatal.

Però ja posats, i com que hi ha alguns polítics que llegeixen aquest blog, seria interessant que aprofitessin per fer autocrítica i intentessin ser més propers al poble, més dialogants, menys prepotents i, sobretot, que es preocupin veritablement de Rubí i no només de les seves butxaques o de portar la contrària per sistema. Seria tota una millora.

diumenge, 27 de maig del 2007

Rubí Entona't (o Rubí Rock)

A Rubí, tot i la desídia dels dos últims consistoris, han continuat existint els grups de música no coral. Una desídia, d'altra banda, que s'ha intentat maquillar amb l'infame RubíFest.

Per això, uns quants joves de Rubí que segueixen apostant per fer música no necessàriament comercial estan intentant que a la ciutat torni a haver-hi moviment en aquest sentit.

Perquè a Rubí costa trobar un lloc per assajar. Perquè a Rubí costa trobar un lloc per fer concerts. Perquè a Rubí, a diferència d'altres poblacions on el concepte de cultura no exclou el rock i les seves variants (per exemple), l'ajuntament pràcticament no col·labora en el desenvolupament dels músics no professionals.

Aquestes persones han muntat la Plataforma Rubí Entona't que probablement acabi recuperant l'Associació de Músics Rubí Rock. El seu manifest sembla que ha estat publicat parcialment al Diari de Rubí i al Rubí Noticies d'aquesta setmana. Per a qui li interessi pot llegir-lo sencer aquí.

Per ara, es reuneixen a l'Ateneu els divendres i també es pot seguir el que van fent gràcies a internet al fòrum de la Plataforma Rubí Entona't.

Espero sincerament que prosperi i que el futur Ajuntament els faci cas. I no només serà bo pel rock, el punk, el heavy i similars, perquè, tot i que s'acabin dient Rubí Rock, en el manifest es diu que que treballaran per la integració de tots els músics i estils.

Ja era hora.

divendres, 25 de maig del 2007

Cibercampanya a Rubí (III): Fi de festa

Aquesta última setmana de campanya a Rubí ha sigut, a internet, bastant decebedora. Des del passat diumenge, de tots els blogs que en tinc coneixença només dos han actualitzat. I en un altre hi passa alguna cosa estranya.

D'una banda, Ricard Blasco (ICV) ha publicat dos articles. En el primer, publicat diumenge passat, parla de la campanya d'ICV a Sant Muç i aprofita per donar les culpes dels problemes de les obres d'aquesta organització a Dragados i l'actual Ajuntament. En el segon article, ens mostra una oda filosòfica sobre la política dels cossos de seguretat d'ICV, però no parla de Rubí.

L'altre blog que s'ha actualitzat aquesta setmana és el de Xavier Corbera (ERC). Va ser el diumenge i l'article parla de "oh! que bé que ho hem fet els d'ERC gestionant el que ens va tocar gestionar". Més o menys. Això sí, és un dels pocs articles purament electorals, en el sentit de semblants al que seria un discurs polític estàndard, que s'han escrit aquests dies en la cibercampanya a Rubí.

El blog de la "cosa estranya" és el de Joan Ridao (ERC). Resulta que té un article que està publicat el 26/05/2007, és a dir, DEMÀ. A més, té un comentari d'un lector del dia 4/5/2007. I encara més, a mi no m'ha aparegut al Google Reader, que és el programa que utilitzo per seguir els blogs (he comprovat el seu RSS i resulta que el té actualitzat: sembla un error del sistema de blogs d'ERC). En l'article no parla de les eleccions municipals sinó de l'Artur Mas i del Mariano Rajoy.

Els fòrums de guiaderubi.com han tingut una mica més de moviment que la setmana anterior, però tampoc ha estat per tirar-hi cohets.

I ja està.

En resum, i personalment, crec que la cibercampanya a Rubí ha estat molt decebedora. Semblava que començava bé: apareixien blogs nous, vídeos a youtube... Però al final, els que han fet ús dels blogs han estat els que ja ho feien abans de la campanya. I, probablement (però espero que no), un cop passades les eleccions encara seran menys els que actualitzin.

Per als polítics que encara vulguin fer campanya a internet: les limitacions establertes en matèria de propaganda també s'apliquen a les webs. O sigui que us queden (des d'ara) poc més de 4 hores, que demà és jornada de reflexió.

I tot i que aquest blog, en no tenir cap vinculació amb cap partit polític, pot actualitzar-se demà, el més probable és que no ho faci.

dimecres, 23 de maig del 2007

Avís

Els insults contra persones alienes a aquest blog seran eliminats. La resta de comentaris són benvinguts.

diumenge, 20 de maig del 2007

Cibercampanya a Rubí (II)

Aquesta setmana (del 14 al 20 de maig, doncs) ha estat una mica avorrida. De fet, com totes les setmanes en quant a moviment als blogs de polítics de Rubí.

1. L'alcaldessa
L'alcaldessa deu tenir un problema amb el feed del seu blog perquè el missatge que surt com a publicat l'1 de maig a mi em va aparèixer al meu lector de feeds el dia 14. I no parla de les eleccions sinó que parla de la rambla que tapa les vies del tren. El títol és bilingüe: "Ja tenemos Rambla". El que fa que sigui incorrecte en qualsevol dels dos idiomes.

2. Ricard Blasco
El dimarts parlava de la suposada davallada socialista que ha augurat el secretari general d'ICV i ho ha relacionat amb la situació del seu partit a Rubí. En el post que va publicar dimecres no parlava de Rubí, però algú que firma com a "un del Penedès" li ha donat consells.

3. Xavier Reinaldos
Aquí anirem a pams. Dijous va publicar un article que deia el que pensen fer. El que pensen fer en quant a campanya electoral, no en quant a què faran si guanyen.

Respecte a en Reinaldos, lectors de RubíCity han comentat aquí mateix que la demanda que en Reinaldos va cursar contra el Celler Cooperatiu de Vilafranca per acomiadament improcedent ha estat desestimada. Em sembla que té la possibilitat de recórrer, però de moment és acomiadament procedent.

També han comentat aquí mateix que en Reinaldos filtra els missatges que intenten publicar al seu blog. És una pràctica amb la que no hi estic d'acord, però que és completament legítima.

4. CiU
A banda dels blogs, CiU ha repartit un DVD però com que em recorden a allò del Confidencial.cat i és un pràctica que em repugna, doncs no l'he vist. Espero que la meva mare em faci un review. Sembla ser que també es pot veure al youtube.

A més, la meva mare em comenta que el meu pare ha rebut 3 cartes amb publicitat de CiU. Només dir dues coses: no calen 3 cartes i el meu pare va morir fa 13 anys. Si és una espècie de broma, senyors de CiU, no ha tingut gràcia.

5. Núria Buenaventura, Xavier Corbera, Joan Ridao, Arés Tubau

No han dit res aquesta setmana.

6. Guia de Rubí

En el fòrum de Guia de Rubí es va obrir un fil de cara a comentar les entrevistes que Diari de Rubí va fer als candidats. Però no ha tingut gaire èxit. Animo des d'aquí a tothom a participar als fòrums de Guía de Rubí.

-----
Nota: l'última entrega de Cibercampanya a Rubí serà el proper divendres.

diumenge, 13 de maig del 2007

Cibercampanya a Rubí (I)

1.
Un dels blogs polítics de Rubí que més actualitza (i això és d'agrair) és el de Ricard Blasco (ICV) que ahir va adonar-se que la cap de llista del seu partit, Núria Buenaventura, té un blog [link]. Curiós, perquè la Núria té el blog des de l'any 2005 (encara que no l'actualitza massa) com ja vaig comentar el passat dimecres.

2.
Com bé apuntava un anònim als comentaris de l'article que vaig publicar dimecres, Arès Tubau també té blog. Haver-lo trobat permet ampliar el que vaig dir en aquell article, ja que no tenen un vídeo sinó dos a youtube. A més, de moment és l'única dels candidats que conec que tenen blog que diu exactament les seves propostes al blog.

M'agradaria que tots els candidats fessin el seu vídeo i el pengessin a youtube.

3.
Ahir, cercant al google els resultats de les eleccions municipals del 2003 em vaig equivocar escrivint i vaig buscar "eleccions muncipals". Quina va ser la primera pàgina que va sortir? La de l'Ajuntament de Rubí.

dissabte, 12 de maig del 2007

Els polítics comencen el seu show

Gràcies a les entrevistes que Diari de Rubí a realitzat als caps de llista dels 4000 partits polítics que es presenten a Rubí ja podem anar jugant una mica amb el que diuen els polítics que volen fer. Evidentment, amb els programes electorals que encara no tinc podríem jugar amb més precisió. Però no els tinc i, a més, això és molta feina i em sembla que és millor que ho faci algú que cobri, que això és un blog i no cobro per escriure'l.

A continuació us explico algunes coses que m'han semblat interessants.
  • Per als tres partits del govern (PSC, CiU, ERC) el mandat actual ha sigut positiu, per als demés negatiu (excepte per ACR). Sorpresos?
  • Arés Tubau (ERC) diu que una proposta pròpia del seu partit és la creació d'una Escola de Dansa i Centre de Cultura Tradicional, però Núria Buenaventura (ICV-EUiA) diu que volen crear una escola de dansa.
  • Tant Xavier Reinaldos (CiU) com Arès Tubau (ERC) volen vianantitzar(sic) el carrer major.
  • PSC, CiU, ERC i ICV volen fer coses al voltant del Rubí+D.
  • El PP diu que vol fer coses que em recorden a les que proposava fa temps en Carod-Rovira (ERC, però d'altes esferes i no de Rubí) amb els immigrants, és a dir fer alguns tipus de restriccions i coses similars, però a nivell municipal. S'oblida, però, que les competències d'immigració no les tenen els ajuntaments sinó l'Estat Espanyol.
  • Mònica Querol (PP) diu "Nosaltres no som com altres formacions que firmen pactes previs". AQUESTA ACUSACIÓ ÉS MOLT GREU I S'HA DE DEMOSTRAR. EL POBLE TÉ DRET A SABER-HO.
  • Mònica Querol fa demagògia quan diu que Sòria té 27000 habitants i 200 policies locals i en canvi Rubí té 70000 habitants i 97 policies locals perquè Sòria, en ser capital de provincia, obté molts més recursos que Rubí i per tant, ho té més fàcil.
  • UpR i PP, diuen que volen cobrir la riera.
  • Enric Fort (IR-PRE) diu que no entén com és que PSC i ICV no han governat junts i s'han ajuntat amb CiU. Jo tampoc ho entenc.
  • IR, si obté representació, farà com ACR. Per tant, perquè volem dos partits?
  • Ciutadans només té propostes relacionades amb el seu bilingüisme i poca cosa més.
  • Mònica Querol diu que el PP presenta una llista amb "gent preparada, no hi ha cap persona a l'atur". Està dient que si estàs a l'atur és per què no estàs preparat? Uf, t'estàs cobrint de glòria, Mònica.
  • Antonio Armenteros (C's) diu que esperen treure 10.000 vots. Això són molts vots. Si agafem com a referència la participació a les anteriors eleccions, vol dir que tindrien gairebé els mateixos vots que el PSC !!! No s'ho creu ni ell.
  • Eustaquio Rodríguez (FAVR) diu que volen tancar la planta de separació de residus. Suposo que com que han vist que contra l'escalfament global només s'hi pot perdre, han decidit unir-s'hi i estar al bàndol guanyador.
  • Jordi Giménez (ACR) em recorda al moreno de Cruz y Raya. Potser ACR vol dir Alternativa Cruz y Raya.
  • ACR continua proposant un tramvia. Però on el volen fotre a Rubí? Rubí no té carrers prou amples per fer circular tramvies i cotxes a l'hora.
  • Tant PSC com PP tenen propostes per millorar l'aparcament i la mobilitat.
I ja està. He de dir que potser hi ha partits que també volen fer coses que, pel que he escrit, sembla que només ho vulguin fer certs partits. Això és perquè no surt a les entrevistes o perquè m'he colat.

dimarts, 8 de maig del 2007

La precampanya a internet

Hi ha poblacions de Catalunya on la campanya publicitària (pre-)electoral està tenint molta importància en la seva forma de blogs. No és el cas de Rubí on, encara que alguns s'omplin la boca amb la societat de la informació i tot la mandanga, els polítics no utilitzen gaire la tecnologia per a fer arribar les seves propostes a la gent del carrer. I això que els que han muntat la paradeta han implicat a quatre partits polítics (ICV, PSC, CiU, ERC).

De totes maneres podem trobar algunes excepcions que mereixen un aplaudiment. Passo a comentar-les per l'ordre en que les vaig trobar.

El primer blogger polític rubinenc que vaig llegir va ser en Xavier Reinaldos (CiU). Ha passat el temps i ha demostrat ser el que actualitza més sovint conjuntament amb el següent blogger que comentaré. En Reinaldos expressa la seva opinió sobretot de temes que ha tocat ell directament i que li sembla que ho ha fet bé. I, a més, contesta als missatges encara que provinguin de persones anònimes. El major problema que li trobo és que en qüestions pràctiques sobre com ha de funcionar la ciutat, de vegades no arriba prou enllà. Sembla (i és una apreciació personal) que tingui por de dir alguna cosa que no acabi d'agradar i, per això, es queda en el plantejament general. O potser és que, realment, prefereix escoltar el que diguin els possibles votants i fer (o dir que farà) tenint en compte el que li diuen. Per cert, que hi ha notícies sobre les denuncies contra Xavier Reinaldos sobre el tema del Celler Cooperatiu de Vilafranca.

El segon va ser en Ricard Blasco (ICV) i el vaig descobrir a través del blog de Saül Gordillo. Com he comentat abans en Ricard Blasco és, junt amb en Reinaldos, un dels bloggers polítics rubinencs que més actualitzen el seu blog. El blog de Ricard Blasco, però, no és completament polític sinó que també ens mostra entranyables fotografies familiars. A més, quan parla de política, no es centra exclusivament en temes locals de Rubí sinó que és capaç d'endinsar-se a les marismes de la política catalana, per exemple enfotent-se dels seus socis de govern a la Generalitat. El millor d'en Ricard Blasco és que no es rebaixa a contestar els missatges anònims que la gent deixa al seu blog, perquè el fet que algú tingui raó o no depèn de mostrar el teu DNI, no pas dels arguments.

El tercer que vaig descobrir va ser el de Joan Ridao (ERC). Però com que està a les altes esferes, en Ridao no parla gaire de Rubí.

El quart va ser en Xavier Corbera (ERC). Realment és un dels blogs menys actualitzats i, per tant, és difícil que la gent s'acostumi a llegir-lo. En definitiva, no aporta gaire informació.

El cinquè va ser el de l'alcaldessa, Carme Garcia (PSC). El més interessant del blog és que l'escriu en qualitat d'alcaldessa i no pas de membre d'un partit polític, entre d'altres coses perquè es publica a la pàgina de l'ajuntament. I, per això, no pot parlar del que prometen (o sí, però potser ja no els queda massa temps) i es limita a dir que fan les coses molt bé, clar.

El sisè és el de l'ex-alcaldessa Núria Buenaventura (ICV). Aquest blog el va encetar l'any 2005 i té dos missatges de llavors i dos d'aquest any. I això diu molt perquè, a més, no són missatges concrets si no generals i això des del punt de vista de l'elector són paraules buides. I, a diferència del blog d'en Ricard Blasco, el blog de l'ex-alcaldessa (a hores d'ara) no està llistat als blogs d'Iniciativa. I no es pot seguir mitjançant RSS o Atom.

Com veieu el panorama blogger-polític de Rubí és bastant (excepte en els dos primers casos) decebedor. Però encara ho és més si tenim en compte que cap dels blogs s'ha actualitzat durant les dues darreres setmanes. També és interessant notar que cap dels blogs utilitza la plataforma que l'Ajuntament de Rubí proporciona als seus habitants a rubidigital.cat (1). I no sé si és per alguna raó concreta o no, però no he trobat cap blog de ningú del PP, ACR, UPR o C's (com diuen abreviar-se) de Rubí.

Més enllà dels blogs (i de les tradicionals pàgines web dels partits polítics) l'únic ús de les darreres tecnologies de la comercialment anomenada web 2.0 és un vídeo que van penjar els d'ERC a youtube per a presentar, sobretot, la seva nova candidata a alcaldessa. Si us interessés el podeu trobar al blog de Xavier Corbera.

Des d'aquí, vull animar als polítics (i similars) a que també facin campanya mitjançant internet, a més a més de les formes tradicionals. Perquè no només faran propaganda de les seves candidatures, també promocionaran l'ús de l'ordinador i d'internet mostrant als ciutadans la seva utilitat donant exemple (i no només dient "ho heu de fer servir, és el futur"; perquè és mentida: és el present).

-----
(1) Personalment el sistema de blogs que fan servir a rubidigital.cat no m'agrada.

diumenge, 6 de maig del 2007

Menja't Rubí (I): El Portalet

El Portalet és un restaurant que es troba situat a la Plaça del Dr.Guardiet (Plaça de l'església de Sant Pere). La cuina d'El Portalet la podríem qualificar de popular catalana tirant a moderna però, a més, i fan pizzes.

He de dir que és, probablement, un dels millors restaurants de Rubí per la seva relació qualitat/preu. Personalment, crec que s'hi poden degustar uns dels millors canelons que he provat mai, així com un molt bon carpaccio. També destaquen els diferents plats de bacallà i els entrecots. I les amanides que, a més, són plats bastant grans.

I com no, les pizzes. Molt millors, no cal dir-ho, que les del Telepizza. A més, em sembla recordar que de dilluns a divendres al migdia tenen menú.

El Portalet, en definitiva, és un restaurant tranquil (no és gaire gran) on s'hi menja realment bé i on, si porteu als vostres amics, parella o amant, quedareu de pu... molt bé.