dijous, 20 de juliol del 2006

Millor a fora que a casa

Al Diari de Rubí(1) d'avui hi apareix publicada una carta titulada 'Grup Fotogràfic El Gra' en la que D.Sánchez Gutíerrez felicita a aquesta entitat per la seva feina de recol·lecció de fotografies duta a terme durant la Festa Major d'enguany. I per acabar anima als Castellers de Rubí de la següent manera:
"Para terminar quiero animar als(sic) Castellers de Rubí que no pudieron realizar su actuación en la fiesta por falta de gente y por problemas con los niños. Esperemos que muchos rubinenses se animen a participar y no dejen que se pierda esta bella tradición de los castillos humanos."
Un cop llegit això un pensa que l'entitat està molt malament si no pot fer castells (de fet, fa anys que corren rumors que diuen que aquell any serà l'últim). Però avanço unes quantes pàgines i trobo un titular "Els Castellers de Rubí actuen a la localitat francesa de Frontignan". En aquest article signat per 'Redacció', resumint-lo, hi diu que van participar al Festival du Muscat, hi van anar 110 rubinencs, i que van carregar i descarregar un pilar de 4 i un 3 de 6 en la primera ronda, un pilar de 4 i un 4 de 6 a la segona i un ventall de pilars i un (altre) 3 de 6 per a acabar. És el que toca per a una colla de 6 que vulgui aspirar a ser de 7.

Amb tota aquesta informació em pregunto: com és que l'actuació a Rubí de fa 3 setmanes no es va poder realitzar i la de fa 4 dies a Frontignan sí? Com és que fa 3 setmanes estant Rubí de Festa Major no hi hagués prou gent i ara sí? L'única resposta que trobo és que la gent que ha participat a Frontignan però no a Rubí hi anat per a fer una excursió en un cap de setmana de juliol que d'altra manera hagués estat avorrit. En canvi, per la Festa Major, com que hi havia altres activitats lúdico-alcohòliques on el major esforç era caminar fins a la barra del bar, van decidir que tenien millors coses a fer.

Així no serà mai colla de 9.

(Més sobre la Festa Major de Rubí 2006: 1, 2, 3, 4, 5, 6.)
----
(1) Que de diari no en té res, surt un cop a la setmana.