diumenge, 21 de gener del 2007

De Vilafranca a Rubí

Hi havia una vegada un Celler Cooperatiu. Aquest Celler Cooperatiu es trobava a Vilafranca del Penedès i el seu director gerent era de Rubí. Es deia Xavier Reinaldos que, a més, era el candidat a l'alcaldia de Rubí per Convergència i Unió.

El 12 de gener de l'any 2002, mitjans d'informació com per exemple La Vanguardia explicaven que el Celler Cooperatiu de Vilafranca del Penedès va fer un gran esforç inversor per a renovar-se. Segons Reinaldos, sinó s'hagués fet front a la transformació "hauria mort lentament o potser d'un infart".

I tot semblava anar bé, tothom era feliç, fins que els socis proveïdors de raïm de la cooperativa no havien cobrat la paga de la verema del 2005, sent ja maig de 2006. Per què? Perquè el Celler no tenia crèdit a les entitats bancàries o, dit d'altra manera, un bon forat econòmic.

Què havia passat? Una auditoria realitzada per una empresa externa va treure a la llum que no s'havien dipositat al registre mercantil els comptes de l'any 2002, 2003 i 2004. Això va comportar d'una banda l'acomiadament de Xavier Reinaldos. D'altra banda, el Celler Cooperatiu va haver d'acceptar ser absorvit per Covides.

Una de les conseqüències de tot això és que els 200 socis del Celler han perdut la inversió dels últims 9 anys i que només han cobrat una part de la collita del 2005, segons publicava La Fura el juny de 2006.

El 12 de gener de 2007, apareixia al setmanari El 3 de vuit que el Celler Cooperatiu de Vilafranca (que d'aquí a uns mesos formarà part de Covides de forma efectiva) ha presentat una querella contra Xavier Reinaldos per la seva gestió comptable "per falsedat en document mercantil i diversos delictes patrimonials i societaris". Segons el Celler Coopertiu "Xavier Reinaldos va presentar informes a l'assemblea de socis en els que argumentava que l'entitat tenia beneficis, quan en realitat hi havia pèrdues" pels anys 2003 i 2004. Xavier Reinaldos havia presentat anteriorment una demanada per acomiadament improcedent.

Ara ja sabem una cosa més sobre un important treballador de l'Ajuntament de Rubí que es torna a presentar a les eleccions municipals vinents com a cap de llista de CiU.