dissabte, 10 de febrer del 2007

Rubí Notícies

Rubí Notícies és un setmanari de Rubí que publica cada divendres 11.000 exemplars. Com sembla ser tradició a Rubí utilitza indistintament el català i el castellà. Tot i que feia la sensació que la línia editorial es decantava pel castellà, últimament podem trobar-hi una major proporció d'articles en català respecte del castellà.

Sobre la informació que conté no se'n pot dir gran cosa, perquè una població d'uns 70.000 habitants tampoc genera un gran cúmul de notícies. Probablement pateixen per acabar d'omplir les pàgines i poder tancar l'edició.

Tenen, però, alguna que altra secció que considero estúpida. Com per exemple la previsió del temps per al cap de setmana. Una secció que no és estúpida en sí mateixa, però que és, a part d'inútil (a Rubí no hi ha cap atracció turística) esbiaixada perquè no podem saber, a través del Rubí Notícies, el temps que se suposa que farà un dilluns o un dijous.

De la mateixa manera ens ofereixen la programació de televisió només per a dissabte i diumenge quan, tot i la contraprogramació, podrien oferir també la de dilluns a divendres vinents.

És, a més, una publicació bastant onanista orgullosa de tot allò que promouen i del que en fan publicitat com si fos una notícia. Ho van fer de la Fira Rubí Habitatge i ho van fer ahir amb la 2a nit de l'Empresa de Rubí que s'havia de celebrar ahir mateix.

El pitjor del Rubí Notícies és el seu braç digital. O hauria de dir el seu monyó digital, perquè és un pàgina web molt buida. Si busquem Rubí Notícies al google, ens contesta:
1.Rubí Notícies
El nou portal de notícies: RubíNotícies.
www.rubinoticies.com/ - 8k


Però ni és un portal, ni conté pràcticament notícies. Això sí, hi pots consultar les tarifes vigents de publicitat, té un plana anomenada "Serveis" que té dos links a serveis però que pertanyen a l'Ajuntament de Rubí, i té un enllaç a la pàgina de la seva tan estimada fira d'especuladors anomenada Rubí Habitatge.

I també s'hi pot consultar on pots aconseguir el Rubí Notícies. Són els, en paraules seves, "principales puntos de nuestra ciudad". I a la llista hi trobem "Restaurant McDonald's - Sant Cugat Centre Comercial".

M'estranya que no el puguem trobar també al Dir-Sant Cugat o als AMC-Park Vallès de Terrassa.