A partir de l'u de novembre s'activarà la motricitat dels Mossos d'Esquadra a Rubí. Suposo que és casualitat que el responsable de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal s'anomeni Francesc Camprubí.
Un article que signa M. Miró al Rubí Noticies d'aquesta setmana es titula "Cooperación asegurada entre las dos policías"(1). En aquest article se'ns explica que existeix un conveni de cooperació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. El que passa és que hi haurà tres cossos de policia a Rubí: Local, Nacional (d'Espanya) i Nacional (de Catalunya)(2).
Això m'ha recordat que, en una xerrada a la que vaig assistir a la UAB sobre delictes informàtics en la que un dels ponents era un mosso d'esquadra amb títol d'enginyer en informàtica(3), el mosso(4) va comentar que un dels problemes que existien és la dificultat entre els intercanvis d'informació entre els diferents cossos de policia(5): Policía Nacional, Mossos d'Esquadra, Guardia Civil, Interpol i, de fet, tots els diferents cossos de policia de tot el món, ja que molts dels delictes informàtics acostumen a ser delictes distribuïts.
I em vaig quedar amb les ganes de preguntar-li: si un dels problemes és que hi ha massa tipus de policia, ¿no seria millor tenir-ne només una i, per tant, estàvem més segurs abans de l'aparició dels mossos (és a dir, vosaltres)?
---
(1) Rubí Notícies és bilingüe. En el tema concret del desplegament dels mossos el curt resum a la portada és en català. Els articles (pàgines 3 i 4 i editorial) que són bastant més llargs apareixen en castellà. No entenc el criteri que segueixen.
(2) Suposo que el nom de "Policia Nacional" deu ser una marca registrada i la Generalitat va arribar tard. I van pensar "¡Mierda, ya está pillao!".
(3) Per guanyar un bon sou, els informàtics com capaços de rebaixar-nos molt. Però molt molt molt.
(4) Que, d'altra banda, segons algunes noies no era tan atractiu com els hi hagués agradat. I, a més i sobretot, no duia l'uniforme sinó que anava vestit de carrer.
(5) Aquí hi podria escriure alguna referència sexual però seria inútil. D'acord, doncs fem-ho. Suposo que no es referia a informació genètica en estat natural.