divendres, 25 de maig del 2007

Cibercampanya a Rubí (III): Fi de festa

Aquesta última setmana de campanya a Rubí ha sigut, a internet, bastant decebedora. Des del passat diumenge, de tots els blogs que en tinc coneixença només dos han actualitzat. I en un altre hi passa alguna cosa estranya.

D'una banda, Ricard Blasco (ICV) ha publicat dos articles. En el primer, publicat diumenge passat, parla de la campanya d'ICV a Sant Muç i aprofita per donar les culpes dels problemes de les obres d'aquesta organització a Dragados i l'actual Ajuntament. En el segon article, ens mostra una oda filosòfica sobre la política dels cossos de seguretat d'ICV, però no parla de Rubí.

L'altre blog que s'ha actualitzat aquesta setmana és el de Xavier Corbera (ERC). Va ser el diumenge i l'article parla de "oh! que bé que ho hem fet els d'ERC gestionant el que ens va tocar gestionar". Més o menys. Això sí, és un dels pocs articles purament electorals, en el sentit de semblants al que seria un discurs polític estàndard, que s'han escrit aquests dies en la cibercampanya a Rubí.

El blog de la "cosa estranya" és el de Joan Ridao (ERC). Resulta que té un article que està publicat el 26/05/2007, és a dir, DEMÀ. A més, té un comentari d'un lector del dia 4/5/2007. I encara més, a mi no m'ha aparegut al Google Reader, que és el programa que utilitzo per seguir els blogs (he comprovat el seu RSS i resulta que el té actualitzat: sembla un error del sistema de blogs d'ERC). En l'article no parla de les eleccions municipals sinó de l'Artur Mas i del Mariano Rajoy.

Els fòrums de guiaderubi.com han tingut una mica més de moviment que la setmana anterior, però tampoc ha estat per tirar-hi cohets.

I ja està.

En resum, i personalment, crec que la cibercampanya a Rubí ha estat molt decebedora. Semblava que començava bé: apareixien blogs nous, vídeos a youtube... Però al final, els que han fet ús dels blogs han estat els que ja ho feien abans de la campanya. I, probablement (però espero que no), un cop passades les eleccions encara seran menys els que actualitzin.

Per als polítics que encara vulguin fer campanya a internet: les limitacions establertes en matèria de propaganda també s'apliquen a les webs. O sigui que us queden (des d'ara) poc més de 4 hores, que demà és jornada de reflexió.

I tot i que aquest blog, en no tenir cap vinculació amb cap partit polític, pot actualitzar-se demà, el més probable és que no ho faci.