diumenge, 27 de maig del 2007

Rubí Entona't (o Rubí Rock)

A Rubí, tot i la desídia dels dos últims consistoris, han continuat existint els grups de música no coral. Una desídia, d'altra banda, que s'ha intentat maquillar amb l'infame RubíFest.

Per això, uns quants joves de Rubí que segueixen apostant per fer música no necessàriament comercial estan intentant que a la ciutat torni a haver-hi moviment en aquest sentit.

Perquè a Rubí costa trobar un lloc per assajar. Perquè a Rubí costa trobar un lloc per fer concerts. Perquè a Rubí, a diferència d'altres poblacions on el concepte de cultura no exclou el rock i les seves variants (per exemple), l'ajuntament pràcticament no col·labora en el desenvolupament dels músics no professionals.

Aquestes persones han muntat la Plataforma Rubí Entona't que probablement acabi recuperant l'Associació de Músics Rubí Rock. El seu manifest sembla que ha estat publicat parcialment al Diari de Rubí i al Rubí Noticies d'aquesta setmana. Per a qui li interessi pot llegir-lo sencer aquí.

Per ara, es reuneixen a l'Ateneu els divendres i també es pot seguir el que van fent gràcies a internet al fòrum de la Plataforma Rubí Entona't.

Espero sincerament que prosperi i que el futur Ajuntament els faci cas. I no només serà bo pel rock, el punk, el heavy i similars, perquè, tot i que s'acabin dient Rubí Rock, en el manifest es diu que que treballaran per la integració de tots els músics i estils.

Ja era hora.