diumenge, 23 de desembre del 2007

Rubisfera quinzenal [9/12 al 22/12]

Conversió en zona de vianants
Durant els últims quinze dies s'ha tornat a parlar de la vianització vianantització peatonalització conversió del centre en zona de vianants a la rubisfera. Deixant de banda el tema purament lingüístic (aquell en el que el TermCat diu una cosa i la gent, gràcies als polítics i els mitjans de comunicació i les interferències de l'espanyol, una altra), en va parlar en Jordi Barbudo (ICV), que defensa la conversió a "Què fem amb el centre?". En canvi, en John-John no el defensa a "Centre de vianants? A Rubí no ho veig clar", un article del que m'he saltat algunes frases perquè era molt llarg.

Jo, com que no tinc carnet de conduir ni ganes de tenir-lo, proposo que es prohibeixin els cotxes (i que es posi en marxa un servei de transport públic digne). Però no al centre de Rubí sinó al món en general. No és una mesura molt popular, però de sana ho és molt. Sobretot per aquella gent que no morirà en accidents de transit o que no desenvoluparà malalties respiratòries. Però també perquè caminar és bo pel cos i conduir transforma la gent en malparlats que es posen dels nervis per qualsevol bestiesa. I no parlem dels diners que t'estalvies.

El paràgraf anterior no és broma. Però potser la frase anterior a aquesta sí.

El copipaste mensual de l'alcaldessa
Millor atenció sanitària per als rubinencs.

Diguem no
Això és el que diu ICV, tant a les ordenances fiscals com als pressupostos municipals. Ho explica en Jordi Barbudo sota els títols autoexplicatius de "Votem NO a les ordenances fiscals" i "Votem NO als pressupostos municipals".

Si aquí no hi pinten res enviem-los fora
Això és el que ha fet ICV amb Núria Buenaventura. Com que a Rubí no hi pinta res, la intenten enviar a Madrid. Pel que sembla, serà la número 2 de Jordi Herrera a la llista per Barcelona. Suposo que té a veure amb el reciclatge. Ho explica en Jordi Barbudo al seu blog.

Potser li va bé i tot, ja que hi ha rubinencs que sembla que tenen més sort a fora que a casa. Sense anar més lluny Eduard Pallejà, que és el que va col·locar a Nuria Buenaventura d'alcaldessa, ara és secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge i, si no ho tinc mal entès, president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Per la seva banda, ERC té col·locats a Joan Manuel Treserras (que no recordo que tingués molt a veure amb política local rubinenca) i Joan Ridao que es va presentar sense molt d'èxit per a alcalde de Rubí en diverses ocasions. Ara és el protagonista de la web esquerra.cat per davant del Carod i companyia i si no m'erro serà el número 1 a la llista de Barcelona a les Eleccions generals del proper 9 de març. Això sense parlar de l'Estatut abans de la retallada. (Que era el bo.)

I encara hi ha més. Segons llegia aquest divendres en un article d'en Quim Monzó a La Vanguardia, el PP va proposar Armand Querol per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Però aquest no ha colat. En aquest sentit, la Corporació està d'enhorabona.

[Correcció 30/01/2008: doncs sí que ha colat. La Corporació, per tant, NO està d'enhorabona.]

Pim, PAM, pum
En Jordi d'El Bioc ens comenta alguns punts del Pla d'actuació municipal 2008 pel que fa a noves tecnologies. És prou interessant.

Bones festes
Aquest blog s'acomiada fins l'any que ve. Desitjo que tingueu unes bones festes tots. I en aquest tots hi incloc també al Reinaldos, a l'alcaldessa, al Peiró, a la Querol Family, als imbècils que van amb ciclomotors despertant al veïnat a les dues de la matinada, als incívics que fan pintades a les parets i als que escupen pel carrer.

A tots els que llegiu aquest blog us desitjo que aprofiteu per distreure-us i oblidar per una estona els vostres maldecaps. Mostreu-vos amables i veureu com la gent és amable amb vosaltres. I, si pot ser, no deixeu de fer-ho passat reis. Tot i que per part meva no prometo res.

Espero que gaudiu de la família (si pot ser de la vostra, millor), que tingueu uns dies agradables (fins i tot aquells que, com jo, treballin) i, sobretot no us passeu amb els porros torrons.

Ens llegim l'any que ve. Si voleu.

(Curiosament, avui mateix s'han dit més coses a la rubisfera, però d'això en parlarem més endavant. Avui no toca.)
----
(Més rubinencs que ens desitgen bones festes: Aula d'acollida IES La Serreta, A través de mis gafas, Días de petanca, Maßstabsmodelle), Marta Ribas