dilluns, 28 de gener del 2008

Carnestoltes

Aquests últims dies ja se n'ha parlat als blogs del Jordi Barbudo (ICV), de la Marta Ribas (ICV) i del John-John (Rubíshow) del Carnestoltes, o una cosa semblant que es celebrarà a Rubí. Per la seva banda, el Jordi es queixa dient que han deixat de banda les entitats (un altre cop). Per la seva, la Marta hi afegeix que s'hi feia crítica política (que és allò que als polítics només els agrada quan són a l'oposició). I, per acabar, en John-John és l'únic que suggereix una proposta.

A mi, tant el Carnestoltes (no sé perquè la paraula Carnaval l'associo a Rio de Janeiro o a Venècia, no pas a Rubí) com la Castanyada (sobretot des de la seva hallowinització) m'importen un rave. Ara bé, crec que els que ho vulguin celebrar hi tenen tot el dret. I no només això, també han de tenir certa llibertat per decidir què i com ho volen fer. Literalment, diccionari en mà, se'n podria dir dret a decidir, tot i que l'expressió s'utilitzi (a la tele i per culpa dels polítics) en un altre sentit.

Però aquest Ajuntament, com ja s'ha acostumat a fer també amb la Festa Major i la Castanyada, decideix ell sol, creient que té el suport de la majoria del poble, quan en realitat (sembla que s'hagi de recordar cada dos mesos) només té el suport de la majoria de gent que va votar. I deixa de banda entitats i persones que, probablement, tenen idees molt més interessants per a actes concrets com els que es puguin encabir dins del Carnestoltes.

Deu ser que tenen poca confiança en la gent que es preocupa per les tradicions i, recordem-ho de passada, els dóna de menjar.