dijous, 21 de juny del 2007

Els anagrames dels polítics rubinencs

Si algú s'ha mirat una mica un altre blog meu que es diu C.R.A.T.E. haurà vist que m'agrada jugar amb les paraules.

És per això que ara que tindrem nou (més o menys) ajuntament (Jaén mutant) m'he decidit a mirar què hi ha ocult darrera dels noms d'alguns dels polítics mitjançant els anagrames(1) tant en castellà com en català:

L'alcaldessa es repetirà i serà Carmen Garcia del PSC, una persona que t'avisarà tot dient "Mire: una gran caca" per a que no trepitgis una defecació mentre estàs embadalit veient com "El gris macarrón cae", ja que es diu Lores de segon cognom.

D'ICV-EUIA ha marxat la Núria Buenaventura ("en Rubí tuve una rana") deixant pas a Marta Ribas, una noia jove que no sé si li va sortir de nit i les "tambarrias". Tampoc sé si "sabrá timar" o le "basta mirar".

Pel PP hi tenim la Mònica Querol. Així com hi ha homes que diuen a la seva dona "mi churri", seria interessant saber si el seu marit li diu "mi alcornoque". Això sí, no crec que ella, que de segon cognom també es diu Querol, li contesti "Que rollo, que maricón".

A ERC també hi ha una cara nova, la d'Arés Tubau, que maca és la "teua brusa". Si afegim que de segon cognom es diu Pomareda, esperem que no entri en contradiccions del tipus "Pues tarareaba mudo". Un consell: el poder s'ha de "batre suau".

CiU continua encapçalada per Xavier Reinaldos, un home amb "axila de inversor" que podria fer un anunci del tipus: "Dinero, relax: VISA".

I a ACR hi tenim al capdavant a Jordi Giménez del que només li he pogut extreure un anagrama. Si un dia li donés per dedicar-se a negocis vinícoles podria fer servir d'eslògan "Mi digno jerez".

Intratable ("tren talibà", "talant íber", "talant ebri")


---------
(1) "Paraula o frase formada per la transposició de les lletres d'una altra paraula o frase". Verbàlia, Màrius Serra. A l'edició que tinc del Círculo de Lectores (en castellà), pàgina 117.