divendres, 8 de juny del 2007

A tu, Mònica, que NO et votaré mai

Jo no volia parlar més de política durant un temps, com vaig dir al post anterior però es veu que ha començat la precampanya electoral 2011.

L'has començat tu, Mònica Querol, amb un carta que m'has escrit a mi i que ha sortit als mitjans de comunicació (que només ha publicat Diari de Rubí, al Rubí Notícies l'han comentat). La carta du per títol "A ti, que no votaste al PP" i comença bé, perquè em recordes que "ganó la abstención, con un 54,33%" i això és culpa de tots, també del PP. I jo ja ho sé, vaig dir més o menys el mateix la mateixa matinada de les eleccions.

Però després comences a desvariar, Mònica, perquè dius que els vots a C's, UPR, FAVR o IR es van tirar. I això em sembla demagògia molt poc democràtica perquè si bé és cert que aquests vots no es van traduir en regidors el que està clar és que 890 persones volien que C's estigués a l'ajuntament, 821 que hi fos UPR, 317 que hi fos FAVR i 75 que hi fos IR. Perquè les eleccions, des del punt de vista de la gent del carrer que són els que no hi guanyaran diners els quatre anys següents (a diferència de tu i la resta de polítics i similars), serveixen per a que l'opinió del poble se sàpiga. El vot útil només és útil per als polítics.

A més, Mònica, dius que els vots d'aquests quatre partits que "en vez de sumar, restaron" són els culpables que el PSC hagi guanyat clarament i, pitjor encara, dius que "se presentaron a bailarles el juego a los socialistas". I, sincerament, no crec que a cap dels quatre partits (a excepció, potser, de IR per afinitat i per les declaracions que va fer el seu candidat al Diari de Rubí) li fes cap il·lusió que guanyés el PSC.

També dius que "el PP de Rubí es la única formación política que no ha gobernado en esta ciudad". Doncs per alguna cosa serà. Potser hi té a veure la crispació política que el senyor Rajoy només oblida fomentar quan ve a parlar a Catalunya. Potser hi té a veure que la política que proposa el PP a Rubí (i a fora) no és la que la gent de Rubí vol. Potser hi té a veure que exagereu els possibles problemes que pot donar la immigració, per exemple, i que la gent no ho vegi com vosaltres. Però és el poble qui decideix. Això és la democràcia, t'agradi o no; et convingui o no. I tu no ets ningú, Mònica, per qüestionar el vot de cada persona.

Et penses que els que no hem votat al PP el votarem la propera vegada gràcies a la teva carta? Creus que votarem a algú que no creu que vots a partits que no obtenen representació molesten? És més, creus realment que algú que ha votat a UPR, FAVR, C's o IR o que no ha votat, et votarà quan tu acabes de menysprear la seva opció? Doncs ho portes clar.

Acabes dient "Tú decides". I jo et dic: "Tu respecta el que jo he decidit".

Un que va fer ús del seu dret, completament democràtic, a no votar.

PD: t'has oblidat dels que van votar en blanc.