dimecres, 26 de setembre del 2007

RubíPlanet

Per planeta de blogs s'entén un lloc comú on apareixen els últims articles publicats en els blogs que composen el planeta. Dit això, avui faig públic un planeta de blogs de Rubí, RubíPlanet(1). S'hi pot accedir des de http://rubiplanet.com, http://rubiplanet.net i http://rubiplanet.org.

Els blogs que composen el planeta són els que apareixen a la dreta d'aquest blog. Aquests blogs els he trobat a través de cerques al Google o seguint enllaços d'altres blogs.

El funcionament és senzill: quan algú actualitza el seu blog, la plataforma on el té allotjat afegeix l'actualització a un fitxer que s'anomena de feed o sindicació (RSS, atom...). D'aquesta manera RubíPlanet (gràcies a FeedTwister que llegeix aquests fitxers de feed) mostra les actualitzacions de tots els blogs en un única pàgina.

De totes maneres hi ha algunes limitacions, algunes imposades per FeedTwister. La primera és que només hi poden aparèixer un màxim de 20 articles. Perquè hi hagi més varietat he fet que només surti un article per blog.

Una altra limitació que imposa FeedTwister és que només es poden seguir un màxim de 50 blogs. I en tinc 58 de llistats. Així que, com que hi ha varis blogs que estan pràcticament abandonats, he decidit que només se'n llistaran 40: els 40 últims actualitzats. La resta estan a la reserva. Estar a la reserva significa que quan algú hi publiqui alguna cosa haurà d'esperar que jo, manualment, modifiqui la llista de FeedTwister per a afegir-lo als 40 (i que en tregui un). Per a monitoritzar aquests canvis tinc una eina de fabricació casolana, però no automàtica. Podeu trobar la llista que elabora aquest programa a http://www.rubiplanet.com/seguiment.

Si teniu un blog i voleu que estigui llistat (o que no ho estigui), si coneixeu algun blog que jo no he trobat, si el vostre blog està llistat i voleu que canviï la imatge que us representa (imatges d'un màxim de 100x100 píxels) o per qualsevol dubte que tingueu, si us plau envieu un e-mail a admin@rubiplanet.com. També podeu enviar suggeriments i propostes de millores.

Així doncs, si voleu conèixer com es troba la blogosfera rubinenca ara mateix (més o menys, de vegades triga una mica a actualitzar) visiteu RubíPlanet (2).

Ah! I podeu fer servir qualsevol de les dues imatges que apareixen al final de la columna de la dreta de RubíPlanet per a enllaçar-hi.

També hi ha disponible Intratable et al, planeta dels blogs on participa l'intratable.

Proper article: Rubisfera setmanal [23/09 al 29/09], el proper diumenge dia 30.

--
(1) Quan vaig decidir posar aquest títol no vaig pensar que Rubí de pla no en té gaire.
(2) Queda per resoldre un petit problema amb caràcters especials com accents o enyes, però ho ha de fer Feedtwister.