dimecres, 10 d’octubre del 2007

Manifest pel domini .rub

La consecució d'un domini propi de primer nivell d’Internet (TLD) ha estat des de fa anys una aspiració de la comunitat internauta rubinenca. En la mesura que Internet influeix cada cop més en l'activitat econòmica, social i cultural de tots els col•lectius humans, es fa evident la necessitat que la nostra població tingui una presència pròpia a la xarxa.

Fins al moment, Internet ha donat una solució universal que està fent correspondre els TLD amb estats, no amb els pobles, però probablement dins del sentit de comunitat, base d’Internet, hauria de tenir sentit també que les comunitats ciutadanes, com és la rubinenca, es vegin reconegudes amb un TLD.

La cultura rubinenca la trobem actualment expressada, en la seva totalitat, en tres grans cites (Festa Major, Dia d'Andalusia i el Mercadillo) que mostren la diversitat de la cultura rubinenca. Una cultura àdhuc, nogensmenys i cabòries. La riquesa de la cultura rubinenca, així com l'esperit nacional (de la nació rubinenca i/o andalusa), és, d'altra banda, un bé universal que els rubinencs regalen allà on van. És un sentiment arrelat ja no als gens sinó als àtoms de tot ciutadà de Rubí que contagia la seva rubinitat(sic) a protons, electrons i neutrons. Com un "Lava y tiñe Iberia", però a nivell atòmic.

Rubí tampoc és pas una ciutat insignificant fora d'Internet. Prenent una estadística senzilla, del nombre de ciutadans de Rubí l'any 2006, en tenim uns 70.006, comparat amb, aproximadament, els 2.557 de Banyeres del Penedès i els 2.113 de Sort, o els 8.707 de Sant Andreu de Llavaneres.

Una representació important i significativa d'entitats de la societat civil de Rubí (i d'arreu del món, no ho negarem pas) ha estat treballant en silenci durant més de mil vint-i-un anys, per tal d'aconseguir el reconeixement que Rubí es mereix a Internet. Per això, -3 entitats que formen part de l'associació puntRUB presentaran, el proper 28 de desembre de 2007, a la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), que és l'entitat responsable d'atorgar nous dominis d'Internet, la candidatura per obtenir el domini .RUB, per als ciutadans rubinencs i la cultura rubinenca.

Aquestes entitats fan una crida a totes les persones individuals, col.lectius, entitats i empreses que vulguin expressar el seu suport a aquesta iniciativa tot adherint-se al present manifest, que vol demostrar la iniciativa compta amb un gran suport social.

Per aconseguir el domini .RUB per a la nostra població i la nostra cultura necessitem el teu suport!

(basat en el Manifest pel .CAT)