dimecres, 3 d’octubre del 2007

Carme Garcia a Iniciativa?

Avui, en sintonia amb la fluixa setmana que esta patint la rubisfera, toca un article que jo mateix el veig fluix. I que suposo que deixarà de ser vàlid aviat, tal com van les coses...

Algun informàtic (o assimilat) de l'ajuntament no està fi, en concret el que ha fet el blog de l'alcaldessa on hi trobem un error curiós. Resulta que el blog té un RSS que ens serveix per seguir els nous articles que hi vagi publicant. Un RSS no és més que un fitxer amb una estructura determinada de manera que un lector de feeds (feedburner, Google Reader, Thunderbird o Outlook, per dir-ne alguns) el sap llegir correctament per a mostrar-nos els articles publicats en un blog o en qualsevol altra pàgina que ho utilitzi.

Dins d'un fitxer RSS hi trobem camps com el títol del blog, resums dels articles (en realitat una part de l'article), les dates de publicació... I també un camp on s'hi indica l'adreça del blog al que pertany el feed.

Doncs bé, vaig generar RubíPlanet a partir dels RSS de tots els blogs que coneixia, entre ells el de l'alcaldessa, Carme Garcia. Després, a FeedTwister, l'aplicació que he utilitzat per crear RubíPlanet, m'hi apareixien els enllaços de tots els blogs segons el seu respectiu RSS. I vaig fer servir aquests enllaços per a anar agafant les fotos dels autors dels blogs.

Clico a l'enllaç del blog de l'alcaldessa i vaig a una pàgina on em diu ben gran "¡Objeto no encontrado!" [enllaç]. Em sorprenc i em fixo en dues coses més:
  1. L'adreça a la que he anat a parar no és de l'Ajuntament de Rubí sino de carmegarcia.cat. I penso: mira, s'ha comprat el domini .cat, però no ho té ben configurat.
  2. A baix hi apareix un enllaç a iniciativa.cat. I penso "però aquesta dona no era del PSC?".
Així que vaig a mirar el fitxer RSS del blog de l'alcaldessa i m'hi trobo que no enllaça a http://www.ajrubi.cat/alcaldessa/blog/ sinó a http://www.carmegarcia.cat/blog/. Aquí teniu les 8 primeres linies del RSS del blog de l'alcaldessa:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
<rss version="2.0" xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/">
<channel>
<title>Bloc de l'alcaldessa de Rubí</title>
<link>http://www.carmegarcia.cat/blog/</link>
<description>Bloc de l'alcaldessa de Rubí</description>
<language>ca</language>


És a dir, que el blog de l'alcadessa de Rubí, Carme Garcia (PSC), enllaça (o enllaçaria si existís /blog dins de www.carmegarcia.cat) a la pàgina de la que va ser cap de llista d'ICV-EUiA per Sabadell, Carme Garcia.

La pregunta, per la qual no tinc resposta és: estem davant d'un nyap o el que va muntar el blog és d'iniciativa?