diumenge, 7 d’octubre del 2007

Rubisfera setmanal [30/09 al 06/10]

Aquesta última setmana rubisfèrica (que arranca els diumenges, com la dels anglesos) començava amb molt poca força. Per sort, conforme els dies anaven passant els bloggers rubinencs (i que parlen de Rubí) s'expressaven com ara intentaré resumir.

DIUMENGE 30/09 i DILLUNS 01/10
Res a destacar.

DIMARTS 02/10
Jordi Barbudo(ICV) escriu en fa un copypaste de "100 dies de govern", article d'ICV-EUiA per al pamflet La Ciutat del mes d'octubre. D'alguna manera és el típic article de partit de l'oposició, en aquest cas centrat en els dubtes que generen algunes afirmacions del govern municipal. Aprofita també per fer publicitat d'algunes de les seves propostes i dels blogs dels quatre regidors del partit. En resum, podríem dir que és un article de discurs facilón.

DIMECRES 03/10
Xavier Reinaldos (CiU) publica un article sobre la política de salut a Rubí. Concretament, parla dels 3r i 4t CAP i de l'hospital. Pel que fa al 4t CAP comenta que l'Ajuntament ha demanat a la Generalitat de planificar-lo i ha decidit cedir un terreny, i subratlla que és el que havia proposat CiU en una moció de juliol i que va ser rebutjada per l'equip de govern. Curiós, per cert, que subratlli que està liderat pel PSC i no mencioni ERC.
Pel que fa a l'hospital en denuncia "un incompliment del govern de la Generalitat i un endarreriment en aquesta obra". I pel que fa al 3r CAP la denúncia és que la Conselleria de Salut va dir que entraria en funcionament al novembre de 2007, però que l'Ajuntament, ara, diu que serà al gener de 2008.


DIJOUS 04/10
En Jordi Barbudo ens diu que s'ha comprat el jordibarbudo.cat.
En Carlos Águila(ICV) ens parla d'assumptes que van més enllà de Rubí. Una mica com en Joan Ridao(ERC), que també ens parla d'assumptes elevats.

Però el tema estrella del dia, o fins i tot de la setmana, s'ha posat sobre la taula a No manual d'autoajuda, que s'està allunyant temporalment del seu vesant lúdico-festiu. En l'article, que duu per títol Ajuntament, Coordinadora, diners, naps i cols, se'ns explica amb molt de detall les últimes novetats de la relació entre la Coordinadora d'Entitats de Rubí (Cd'ER) i l'Ajuntament. Val la pena llegir-lo atentament, i llegir també els diferents comentaris on, per exemple en Jordi Barbudo titlla de demagog a Jordi Peiró(PSC), però en Barbudo també rep una resposta que ve a dir, que el problema és de tots els partits polítics rubinencs en general, inclòs ICV.

DIVENDRES 05/10
Com va fer en Jordi Barbudo dimarts, l'alcadessa ens fa un copypaste, en aquest cas de la presentació, del número d'octubre de La Ciutat. Bàsicament, ve a dir que en aquest número del pamflet s'hi explica el funcionament de la Borsa Jove d'Habitatge de l'Ajuntament. Ara, si bé és cert que des de tots els estaments públics s'ha d'intentar que el dret ha un habitatge digne existeixi de veritat, també és cert que aquesta no és la solució a tots els problemes. La solució passa per impedir mitjançant mesures legals l'especulació immobiliària, negoci en el que, malauradament, també hi ha (sovint) involucrats polítics. De totes maneres com que no he fet, ni he intentat, fer ús de la Borsa en sí no en puc dir gran cosa. Si algú ens vol explicar les seves experiències al respecte pot fer-ho als comentaris.

En Jordi Barbudo(1), per la seva banda, publica un article en el que ve a dir que el projecte del voltant de l'Ikea fa bona pinta però que és bastant escèptic en quant a la seva realització final. Jo no he vist el projecte, però tampoc ho veig clar. A més, odio l'Ikea.

DISSABTE 06/10
I per tancar la setmana a Rubíshow en John-John ens comenta que divendres van passar per Rubí, ni més ni menys que Esperanza Aguirre, Daniel Sirera i Alberto Fernández Díaz per assistir a la inauguració del nou local del PP. Llegiu l'article, hi apareixen altres noms il·lustres en una curiosa barreja.

RUBIPLANET
I pel que fa a RubíPlanet, tornen TodoBasura amb un vídeo de producció pròpia sobre l'amor, RubiHools amb la crònica d'una costellada i Pais de cutres dient que suspèn la serie Space & Time.

I marxen Jana's Blog, The Last of the Rusholme Ruffians i Días de petanca.

----
(1) Que s'ha convertit en blogger que parla sobre Rubí més actiu, com es pot observar.