diumenge, 18 de novembre del 2007

Rubisfera setmanal [11/11 al 17/11]

Aquesta setmana ha estat bastant avorrida, no us sembla? Qui de Rubí ha parlat de Rubí? No gaire gent, no pas.

Rubí is on fire
Com ell mateix es va anunciar a l'anterior capítol de la Rubisfera setmanal, habemus blog novus(1). El signa Vincent Laurent, que té tota la pinta de ser un pseudònim. Ara per ara no està del tot clar quin serà el tarannà d'aquest nou blog, però s'hi intueix alguna internada al món de l'humor, gràfic o no.

Per exemple en el primer article (excloent el de presentació), sota el títol de ¿Por qué no te callas Recoder?, hi trobem una fotografia que es podria pensar que està trucada. En el text ens ho explica millor: Carme Garcia (PSC/Alcaldessa de Rubí) podria fer el paper del rei i Lluís Recoder (CiU/Alcalde de Sant Cugat del Vallès) el d'Hugo Chávez.

I jo em pregunto si no hauria de ser al revés. Perquè Chávez diu que és d'esquerres i Carme Garcia també (una altra cosa és que ho siguin o no). CiU és més tirant a conservador i hi ha poques coses més conservadores que la monarquia. No ho sé, només són idees.

Però en una cosa coincideixen tots 4: ara per ara semblen inamovibles.

Així doncs, donem la benvinguda a Rubí is on fire. I ho fem amb alguns anagrames, per continuar amb la tradició. Per exemple, l'eslògan del blog podria ser Freni, obri, suï. No sé quin sentit té exactament frenar i obrir, però això de suar sí que li escau. I de Vincent Laurent en podem dir que als seus amics els agraden els ferrocates ja que l'altre dia en tren vi tu clan. I no sé si està casat o no, però en cas negatiu trigarà una mica en canviar d'estat civil ja que s'està creant nuvi lent. Esperem que no arribi tard a la boda.

Rubí Actualitat
No manual d'autoajuda també parla de la rubisfera. A l'article RubíActualitat? Un nou misteri dins del Món Virtual de Rubí!!! ens parla de tres pàgines. La primera és la que he comentat a l'apartat anterior. La segona és la (futura) pàgina de Ràdio Rubí. I la tercera és Rubí Actualitat.

Ignasimir (ja posats, mini sirga) ens comenta vàries cosetes. A banda que tot i tenir el contingut exclusivament en castellà el títol és exclusivament en català, ens explica que no hi ha dades de contacte, ni equip de redacció. També ens diu que la majoria de notícies fan referència a accions de l'ajuntament i que els articles d'opinió són tots de càrrecs o ex-càrrecs d'un partit polític.

Bé, el partit polític és el PSOE. I és curiós que a Rubí Actualitat no hi hagi articles d'opinió sobre Rubí.

Però a la pregunta sobre qui està al darrera d'aquesta pàgina, en Jordi (d'El Bioc) se m'ha avançat. Com ell, vaig fer la cerca al whois (que és un servei públic) per trobar que el va registrar un tal Fernando Galindo Ortiz: enllaç(2). I l'assumpte quadra bastant perquè Fernando Galindo té una pàgina web que és galindoortiz.com on es pot deduir que és de l'òrbita del PSOE. I en aquesta pàgina se'ns diu que hi ha un Fernando Galindo Ortiz que està afiliat al PSC-PSOE de Martorell. I com bé ens comentava en Jordi, comparar Rubí Actualitat amb Martorell Actualitat sembla el joc de buscar les 7 diferències.

Rubí a la intempèrie
I per acabar, Rubí transparent diu a l'article intitulat Rubí pura intempèrie que la cosa està molt malament. No us ho podeu ni imaginar. És una catàstrofe.


----
(1) No sé si es diria així, però és que últimament no tinc la sort de poder practicar el meu llatí i el tinc una mica rovellat.
(2) Per cert, que si a algú no li va quedar clar qui és l'intratable sempre pot consultar el whois de qualsevol dels dos dominis d'aquest blog o dels tres de rubiplanet. O d'intratable.net o .org, com va fer en Jordi.