diumenge, 25 de novembre del 2007

Rubisfera setmanal [18/11 al 24/11]

Rubí Antifeixista
A Rubíshow, en John-John (1), sota el títol Rubí és antifeixista (que sembla una pintada en una paret) es congratula de la manifestació que es va celebrar divendres 16. Jo també.
Tanmateix, no cal oblidar que a Rubí encara hi ha gent feixista (i també, com deia una pintada, "faxistas", que envien faxos). Però m'alegra pensar que en són menys. En siguin o no.

Vilalta for president
Dilluns, Vincent Laurent a Rubí is on fire, ens feia veure que l'article sobre Rubí de la wikipedia en espanyol està sent objectiu de vàndals que no tenen més feina que canviar la relació dels alcaldes de la ciutat més rubinenca que es fa i desfà. No sé si la persona que es dedica a fer aquestes modificacions ho fa per fer riure (a ell mateix o allò que té per amics) o per tocar els nassos, però és una llàstima que aquests quatre gats es carreguin la feina que altres fan desinteressadament.

Rubí Sin City
Dimarts, Picarol de tardor a L'última fulla, ens va posar sobre la taula un tema que mai no acaba de desaparèixer: la delinqüència. En concret, la delinqüència a Rubí en forma de robatoris menors. Llegint-ho pot fer la sensació que Rubí, al més pur estil del barri de les Ombres d'Ankh-Morpork, sigui un lloc on els lladres no treballen més perquè s'haurien de robar a ells mateixos. Sobretot per a gent com jo que sóc exagerat de mena.

Tot plegat em fa pensar que Rubí no ve de Rivo Rubeo ni de Rubricata ni d'altres noms que donen romanticisme a la història de la nostra població. No. Rubí potser ve de la castellanització (és clar) de la primera persona del singular del pretèrit perfet(2) del verb robar de la qual n'és homòfon: robí.

Copipaste
L'alcaldessa Carme Garcia(PSC) ens fa copipaste dels seus pròlegs del pamflet La Ciutat i, és clar, això dóna mal exemple. I els joves polítics rubinencs prenen aquest mal exemple i també fan copipaste.

És el cas de Jordi Barbudo(ICV) que a ICV-EUiA presenta al·legacions a les ordenances municipals ens copia l'article de guiaderubi d'igual títol, evidentment.

Guia de Rubí
Ja fa setmanes que la pàgina de Guiaderubi.com triga a carregar-se i sovint dóna errors. Esperem que algú s'ho miri.

------
(1) Em sembla que el seu nom real és Jay Joe Joe Júnior Sabadú :-)
(2) O passat simple o indicatiu perfet o... Cada cop que m'ho miro li han canviat el nom.